CES 2014: Telefony Lenovo budou letos v Evropě, firma jedná s operátory a posiluje servisní zázemí

13.01.2014 14:52

Telefony Lenovo, dostupné zatím pouze na rychle rostoucích trzích, míří do střední a západní Evropy. Firma chce podobě jako u počítačů nabídnout levná i špičková zařízení. Uživatelské prostředí pro západní trhy firma přepracuje.
Zatím není jisté, jestli přímo v České republice, ale Lenovo se letos pustí do distribuce telefonů ve střední a západní Evropě. V rozhovoru pro Hospodářské noviny na veletrhu International CES to oznámil Gianfranco Lanci, prezident evropského Lenova.
Firma chce na trhu uspět díky designu a důrazu na dlouhou výdrž baterie. Firma také pracuje na novém uživatelském prostředí, které bude bližší "západním" uživatelům. Právě software telefonů Lenovo byl nejčastějším terčem kritiky v evropských médiích.
Firma je ve stadiu vyjednávání s partnery - prodejci a hlavně s mobilními operátory, firma také rozšiřuje servisní síť, aby dokázala zajistit záruční a následně pozáruční opravy. Přesné termíny ani konkrétní země, kde budou telefony Lenovo dostupné, Gianfranco Lanci neuvedl.

Nové telefony z CES

Vlajkovou lodí Lenova pro globální trh je nově představený model Vibe Z, který kombinuje velkou FullHD obrazovku s procesorem Snapdragon 800. Ve výsledku je telefon menší a výrazně rychlejší než nedávno testovaný model K900. Vibe Z i levnější modely pak slibují minimálně celodenní výdrž baterie při intenzivním používání.
Podobný design jako "vlajková loď" mají i levnější modely s cenami od 200 eur. Díky síle značky a agresivní cenové politice v Číně se Lenovo během dvou let dostalo na pozici třetího největšího výrobce chytrých telefonů na světě podle aktuálních údajů společnosti Gartner.
Telefony Lenovo prodává zatím na 25 trzích včetně Ruska, Turecka a Ukrajiny a ve třetím čtvrtletí 2013 firma dodala na trh 12,9 milionu telefonů.

Zdroj: https://tech.ihned.cz/mobily/c1-61539190-smarthone-lenovo-ve-stredni-evrope-v-roce-2014

Head-up (HUD) tachometr.

Show your speedometer speed.

GPS in head-up navigation.

Auto servis a tuning.

Chromebook, sportovní kamery HUD displeje.

3D tisk a tiskárna.

Autoservis Škoda Pardubice.

Autosalon Škoda a nabídky.